در اين نمايشگاه 28 تخته شامل؛ فرش، قالي، زيلو، تابلو فرش و گليم با مضامين قدسي و طرحهاي محرابي در برابر ديد علاقمندان گذاشته شده است.
از زيباترين اين آثار ميتوان به يک قالي کاشان منقوش به طرح محرابي درختي داراي 70 رج از جنس ابريشم با گره نامتقارن اشاره کرد که در اواخر قرن 12 هجري شمسي به ابعاد 206 در 128 سانتي متربافته شده است.
همچنين يک فرش هرکه منقوش به طرح محرابي درختي از جنس ابريشم از نوع گره متقارن از ديگر آثار به نمايش گذاشته شده در اين نمايشگاه است که داراي 80 رج و مربوط به اواخر قرن 13 هجري شمسي است.
از ديگر آثار نفيس موجود در نمايشگاه\" جشن ولايت\" ميتوان به يک قالي بافت کردستان از جنس نخ و پشم اشاره کرد که توسط هنرمندان کردستاني در اواخر قرن 13 هجري شمسي بافته شده است.
فرش نائين منقوش به طرح محرابي ترنجدار گلداني از جنس نخ و پشم، داراي 70 رج و گره نامتقارن نيز از ديگر آثار ارزنده اين نمايشگاه است که در اوايل قرن 14 هجري شمسي خلق شده است.
همچنين ديروز دو تخته تابلو فرش بافت تبريز منقوش به طرح پنج تن آل عبا از جنس نخ و پشم از نوع گره متقارن در 60 رج مربوط به اواخر قرن 13 و نيز اواسط قرن 14 هجري شمسي و نيز يک تخته نمد 400 ساله مربوط به دوره صفوي با کف ساده و منقوش به کتيبه و اسماي 14 معصوم رونمايي شدند.
زيلوي مربوط به سده 964 هجري قمري، يکي ديگر از آثار موجود در اين نمايشگاه بود که در دوره صفوي توسط هنرمندان يزدي بافته شده و در آن زمان از سوي بانو خانش بيگم به مسجد جامع تفت يزد اهدا شده است.
تخته فرشي هشت ضلعي، ويژه اماکن مقدس و مذهبي، منقوش به اشعاري در مدح صاحب مکان از ديگر آثار موجود در اين نمايشگاه بود که در دوره صفوي توسط بافندگان تبريزي بافته شده است.
دو تخته فرش قاجاري بافت راور کرمان مربوط به تمثال مبارک حضرت رسول اکرم ( ص) از جنس نخ و پشم و نيز تخته فرش کتيبهدار محرابي منقوش به نقش ترنج و مزين به اشعار امام راحل از ديگر آثار به نمايش گذاشته شده در اين نمايشگاه بود که به مناسبت سال پيامبر اعظم توسط کارشناسان موزه فرش ايران در سال 1385 بافته شد./118
انتهای پیام/